Afslankmassage

Waarom heb ik cellulite?

Veel vrouwen krijgen na de puberteit cellulite. Dit kan komen door erfelijke bepaling maar ook door hormonale veranderingen in het lichaam. Het vetweefsel in ons lichaam heeft een beschermende functie, maar is ook een opslagplaats van veel (ook niet afbreekbare) afvalstoffen. Deze dikke laag met een slechte stofwisseling heeft een zeer trage bloedcirculatie en voelt daarom ook koud aan. Vochtophopingen komen hier regelmatig voor. Voeding en kleding kunnen cellulitis sterk beïnvloeden.

Wat is Afslankmassage?

Afslankmassage is een manuele massage die een positief effect heeft op de vermindering van cellulite en/of overgewicht.

Wat is het doel van deze massage?

De intensieve handgrepen van deze massage hebben een directe invloed op het bindweefsel, de lymfe, de bloedcirculatie en het stofwisselingsproces.  Tevens helpt het mee aan het ontslakken van het lichaam. Het resultaat van deze massage zal dan ook zijn:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Vermindering van cellulite
  • Strakker en beter in je vel zitten
  • Omvang vermindering
  • Gaat veroudering tegen
  • Vermindering van rimpels
  • Positieve invloed op de geest

Op welke lichaamsdelen is Afslankmassage mogelijk?

  • Zone I:   bovenbenen, buik, billen
  • Zone II:  rug, armen, decolleté

Het vetweefsel kan op bovengenoemde plaatsen het beste bewerkt worden met een snel waarneembaar resultaat. Vaak kan liposuctie/liposculpture voorkomen worden wanneer men een intensieve afslankmassage-kuur ondergaat.

Wat is het verschil tussen apparaten en manuele therapie?

Manuele massage wordt direct op het weefsel uitgevoerd. De intensiteit is afhankelijk van het probleemgebied. De therapeut bepaalt de druk van de handgrepen. Apparaten hebben niet dezelfde intensieve werking als handen (voelt en ziet niet en werkt alleen volgens de vooraf ingestelde stand).

Behandeling:

De kuurbehandeling bestaat uit minimaal 10 behandelingen van 30 tot 45 minuten met een frequentie van 2 keer per week hier in mijn praktijk in Breda. Tijdens de intake wordt u gemeten en worden er foto’s gemaakt. Dit gebeurt ook na de tiende behandeling om de effecten van de behandeling te bekijken en te bespreken. Tijdens het eindconsult wordt ook besproken hoe de onderhoudsbehandelingen zullen plaatsvinden.

Resultaten:

De resultaten verschillen uiteraard van persoon tot persoon. Maar uit het onderzoek is gebleken dat men gemiddeld 12,5 centimeter omvang verliest (gemeten over de 5 belangrijkste meetpunten). De kledingmaat kan met 1 of 2 maten afnemen, zonder dat men gewicht verliest.

Voeding en beweging:

U kunt deze massage volgen met een dieet. Hierdoor zal het resultaat nog beter zijn. Omdat de masseur meestal geen diëtist is, kan deze slechts een algemeen voedingsadvies geven. Een gezond leef- en eetpatroon, voedingssupplementen en minimaal 2 tot 2,5 liter water drinken hoort hierbij. Bewegen zoals fietsen, wandelen en andere sportactiviteiten vormen een must voor het lichaam.

Dagelijks gebruik van afslank- en verstevigende crèmes voor het lichaam zorgen voor een versnelde en versterkende werking met een goed resultaat.