Stoelmassage (Bedrijfsmassage)

Stoelmassage is gebaseerd op een eeuwenoude Japanse vorm van drukpuntmassage (traditionele Japanse acupressuur massage). De cliënt wordt behandeld op de speciaal voor deze massage ontworpen stoel. Men zit ontspannen op deze massagestoel. De massage wordt met de duim, elleboog en met de handen door de kleding heen uitgevoerd. De drukpuntmassage duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

De behandeling bestaat uit een massage van schouders, armen, handen, rug, hoofd en nek. De stoel ondersteunt alle lichaamsdelen, zodat het lichaam zich goed kan ontspannen. De massage werkt zowel ontspannend als activerend.

Wat doet stoelmassage?

Stoelmassage bevordert de bloed- en lymfecirculatie en het stimuleert de spieren om de afvalstoffen los te laten. Door de verbeterde bloedsomloop worden afvalstoffen sneller afgevoerd waardoor zuurstof en voedingsstoffen gemakkelijker in de spieren en hersenen worden opgenomen. De stimulatie van het lymfesysteem verhoogt de lichamelijke weerstand.

De massage werkt preventief en het is meer een verzorging voor u zelf voordat u klachten krijgt door uw manier van leven.

Vertel het me als u chronische of acute gezondsheidsklachten hebt en/of onder behandeling bent van een arts of therapeut.

Over het algemeen geldt dat u als u een sportmassage mag ondergaan, dat u dan ook een stoelmassage mag krijgen.

Bij twijfel altijd eerst een verwijzing van uw eigen arts aanvragen en die ontvang ik dan graag voordat ik u behandel.

De stoelmassage is niet geschikt voor:

  • vrouwen die zwanger zijn of willen worden i.v.m. contractie’s van de baarmoeder bij bepaalde drukpunten
  • personen boven de 150 kilo i.v.m. het draagvermogen van de stoel.
  • bij open wonden, kneuzingen, uitslag, ontstekingen, en dergelijke (griep, koorts).

Zorg er voor dat u minstens 4 uur voordat u gemasseerd wordt wat eet of drinkt. Dit i.v.m. het feit dat u 15 min rechtop zit in een houding die belastend zou kunnen zijn voor uw bloedsuikerspiegel.

De TouchPro stoelmassages zijn zeer goed toe te passen als bedrijfsmassages. Wilt u hier meer informatie over, neemt u dan vrijblijvend contact op.