Even voorstellen

Patricia Jansen Massage BredaMijn naam is Patricia Jansen, getrouwd en 1 dochter. Na een groot aantal jaren gewerkt te hebben op een financiële administratie, merkte ik dat vele mensen in mijn omgeving lichamelijke klachten kregen door het werken op kantoor. Door het ontdekken van dit feit ben ik naar iets gaan zoeken om mijn collega’s te helpen met hun klachten.

In september 2008 ben ik begonnen met de Opleiding Sportmassage bij IVS Opleidingen te Dordrecht. Een jaar later, in juni 2009, heb ik mijn diploma gehaald en ben aan de slag gegaan met ontspannings-, sport-, en stoelmassages.

De daarop volgende jaren heb ik een aantal losse cursussen gevolgd, maar kwam tot de conclusie dat er iets ontbrak. Na veel informatie opvragen, kwam ik er achter dat mijn passie lag in het verminderen/verhelpen van klachten bij mijn cliënten. Dus in augustus 2012 ben ik begonnen met de opleiding Zonnevlecht Massagetherapeut bij Zonnevlecht Opleidingen te Vlijmen.  Tussendoor heb ik ook mijn diploma HBO Medische Basiskennis behaald.

Sinds april 2013 ben ik aangesloten bij een beroepsvereniging. In maart 2016 ben ik overgestapt naar VBAG Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze.

Door het aansluiten bij deze beroepsvereniging worden de therapeutische behandelingen van Arahant door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Als VBAG-lid vallen mijn behandelingen onder de alternatieve geneeswijzen (ook wel bekend als complementaire zorg). Een overzicht van de zorgverzekeringen die vergoeden, vindt u hier.

De naam van de praktijk is afkomstig van mijn voornaam Patricia, dat ‘nobele’ betekent. Een Arahant is ook een ‘nobele’ en is afkomstig uit het Boeddhisme. De Arahant heeft het Nirvana behaald. Zijn geest is bevrijd van de 3 vergiften: begeerte, boosheid en ignoratie.