Dorn-Breuss-Therapie

Dorn-therapie

Dorn-therapie is een zachte manuele behandeling waarmee gewrichten en wervels behandeld worden door samenwerking tussen therapeut en cliënt. Correcties geschieden altijd in beweging, waardoor het lichaam makkelijker de correcties accepteert. Tevens krijgt de cliënt zelfhulpoefeningen aangeboden, waardoor men zelf in staat is de klachten de baas te blijven en men niet afhankelijk blijft van een therapeut.

Dorn is bij uitstek geschikt voor mensen die niet gekraakt willen of kunnen worden. Uitgangspunt van de behandeling is een beenlengteverschil, een probleem dat bij ruim 90% van de mensen voorkomt. Dit kan ontstaan door benen over elkaar te leggen, door een val, ongeluk, vertillen, door te veel autorijden. De Dorn-therapie corrigeert het langer geworden been door het gewricht terug op zijn oorspronkelijke plaats te duwen. Verder wordt het SI-gewricht, het bekken en we wervelkolom gecontroleerd op scheefstand en deze door zachte drukbewegingen van de duim terug gedrukt op zijn plaats.

Na de behandeling moet de cliënt 2 á 3 dagen inspanningen vermijden. Er kan wat spierpijn optreden op plaatsen waar de wervels gecorrigeerd zijn. Dat betekent dat de nieuwe positie gestabiliseerd wordt. Veel water en thee (Detox-thee of groene thee) drinken helpt hierbij om  het ontgiften te bevorderen (opgehoopte giften in de weefsels komen nu los).

Breuss-massage

Dit is een tussenwervelschijfmassage die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan opheffen. Omdat we er van uitgaan dat er geen ‘versleten’ wervels bestaan, maar slechts gedegenereerde en aangezien cellen steeds opnieuw opgebouwd worden, kunnen ook tussenwervelschijven een verbeterde conditie krijgen door deze massage. De Johannesolie die gebruikt wordt voor deze massage trekt in het weefsel en geeft de tussenwervelschijven weer hun elasticiteit en souplesse terug.

De combinatie wordt ook Dorn-Breuss-Therapie genoemd.